Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Bang dat je nooit meer lekker hard kunt werken?

Denk jij ook wel eens dat je eigenlijk niet gezond hard kunt werken? Dat je überhaupt niet meer hard kunt werken?

Tenminste, als je niet uitgeput onder een rood dekentje op de bank wilt belanden? Zoals ik er ooit tijdens mijn burn-out bij lag?

Doodmoe was ik. Uitzieken deed ik onder schooltijden. Nadat ik mijn -toen nog- jonge kids bij school had afgeleverd kroop ik op de bank. Onder mijn rode dekentje. Totdat ik echt weer op moest staan om de kids weer op te halen.

Een half jaar lang was dat alles wat ik kon opbrengen. Zo lang duurde het om te herstellen. Om mijn energie weer op een level te krijgen dat ik daadwerkelijk weer in beweging kon komen.

Wat een ellende!

Dat nooit meer!

Nu weet ik dat je door hard werken helemaal niet onder dat dekentje hoeft te belanden. Mits je het gezond aanpakt.

Maar wat is nou het verschil tussen ongezond te hard werken en gezond hard werken?

Hoe wéét je nou dat je in de valkuil van te hard werken bent beland?

Het verschil is heel eenvoudig te voelen. In je lijf, in je energie, in je spieren van je nek en je schouders.

Het probleem is alleen dat wanneer je te hard werkt, je vaak helemaal niks voelt.

Dus ook je gespannen spieren, opeen geknepen kaken en verkrampte voorhoofd niet opmerkt. Laat staan dat je je voeten op de grond kunt voelen staan.

Ik doe in mijn trainingen veel lichaamsgerichte oefeningen, waarbij de groep harde werkers veel moeite heeft om hun lichaam te kunnen voelen. Dus daar heb je alvast signaal 1 te pakken 😉

Reminder voor ongezonde te-hard-werken-gewoonten

Voor een snelle checklist van ongezonde te-hard-werk-gewoonten heb ik onderstaande -niet gelimiteerde- opsomming voor je gemaakt.

Hang em op je beeldscherm zou ik zeggen. Weet je zeker dat jij niet onder dat rode dekentje belandt.

Hard werken Gezond werken
Non-stop doorgaan. Maximaal 1,5 uur werken, dan een korte pauze.
Lunch achter je bureau terwijl je je emails bijwerkt. Buiten wandelen en een broodje in de hand mee.
Op adrenaline werken Je voelt je king of the world, merkt niet op dat je honger of dorst hebt, naar de wc moet of pauze nodig hebt. Je put jezelf ongemerkt uit en merkt dat doordat je s’avonds doodmoe op de bank ploft en nergens meer zin in hebt. In flow werken: je krijgt energie van wat je doet, zorgt ondertussen goed voor jezelf terwijl je uren gefocust op die ene taak kan werken. ‘s Avonds kom je voldaan thuis en heb je nog energie genoeg om aan andere leuke privé projecten te beginnen of te ontspannen van een dag hard werken.
Een gevoel van nu of nooit. Een gevoel van rust en ruimte.
Controle willen hebben. Accepteren dat je niet alles onder controle hebt en daarin kunnen meeveren.
Vooraf bedenken wat allemaal klaar moet zijn en dat vervolgens stevig en strak inplannen.Overzicht hebben over wat je deze week wilt afronden, en op basis van je energie je taken per moment kiezen.
Een overvolle agenda. Een agenda met voldoende ruimte om te kunnen kiezen wat je nu oppakt.
Starten met je email en daar eigenlijk de hele dag mee bezig blijven.Op gezette tijden je email openen en verwerken. Daarna sluit je je email af.
Moeite hebben met concentreren, een focus die alle kanten opdwarrelt en het gevoel hebben geen centimeter op te schieten omdat je steeds wordt afgeleid.Weten hoe je je focus slim gebruikt en je je op 1 ding tegelijk kunnen richten.

Tja, leuk dat je dat weet. Maar wat nu?

Hoe kan het anders?

Dat ga ik je leren.

Met een gratis online masterclass op donderdag 4 juni aanstaande.

Donderdag 4 juni om 19.30 uur geef ik een online masterclass waarin ik je 5 bizar simpele dingen leer die je nu al kunt doen om te voorkomen dat je -ongemerkt- opbrandt.

Easy! En direct toepasbaar. Ja, ook als je het superdruk hebt.

Het duurt een uurtje en is helemaal gratis. Goed om te weten ook: aan het einde van de masterclass beantwoord ik al je vragen over gezond-hard-werken persoonlijk.

Doe je mee? Meld je dan snel aan via deze aanmeldlink.

Let op, de plaatsen zijn beperkt, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je mee kunt doen.

Zie je daar!

Groet,

Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top