Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Voordat mensen met mij gaan werken zitten ze vol vragen. Jij misschien ook wel. Daarom in dit artikel de vier meest gestelde vragen over Zacht Werken.

Vraag 1: Wat is zacht werken eigenlijk? 

Als je mensen vraagt wat het tegenovergestelde is van hard werken, roepen ze al snel dat je dan wel lui moet zijn. Grappig, dat hard werken, doorduwen, een tandje bijzetten, even de schouders eronder zetten normaal is in onze cultuur. Het levert helaas ook veel langdurig zieken op. Aanhoudende stress is superongezond voor je. Maar als het alternatief lui is, hebben we eigenlijk geen keuze. Dus zijn we dan maar gedoemd hard te werken totdat we erbij neervallen? Nee! Er is een alternatief. En dat is Zacht werken.

Zacht werken is ontspannen werken aan die dingen die ertoe doen. Met tijd genoeg. Het is werken op basis van je energie. Zonder zwoegen en doordrukken toch je werk afkrijgen. Je managet niet langer je to-do list, maar je managet juist je energie. Met keiharde resultaten als gevolg.

Zacht werken is niet luieren en niks doen. Maar weten wanneer je even moet stoppen en moet opladen. Om daarna weer verder te kunnen werken vol ideeën en inzichten. Zacht werken leert je uit de tunnelvisie van hard werken te stappen, zodat je weet dat je de juiste dingen oppakt. Zodat je je tijd niet verspilt aan e-mailen en breinloos internetten. Zacht werken leert je ook je aandacht te focussen. Dan is hard werken zinvol en heerlijk, en zet je grote stappen in de uitvoering van je werk.

Met Zacht werken leer je anders kijken naar de werkelijkheid waar je in zit. Je leert kiezen en prioriteren. Zodat je je tijd zinnig besteedt. Aan werk of opladen. Aan ontspanning of inspanning. Je leert herkennen wat energie kost en wat energie geeft, en hoe je daar balans in kunt aanbrengen. Zodat je nooit meer uitgeput op de bank hoeft te ploffen.

Vraag 2: Werkt zacht werken ook voor mij? Ik heb een baan.

Iedereen kan zacht werken. Jij ook. Of je nu een baan hebt of zelfstandige bent. Of je nu directeur of medewerker bent. Of je nu een baan hebt met veel of weinig vrijheid. Je kunt altijd zachter werken. Natuurlijk hangt de manier waarop je zachter kunt werken af van de baan die je hebt. Een verpleegkundige moet natuurlijk wel haar werk uitvoeren in het ziekenhuis met haar patienten. Maar ook dan zijn er veel dingen die je kunt doen om anders te kijken naar de tijd die je hebt, hoe je je energie beter kunt managen en wat je kunt doen om de juiste dingen op te pakken. Omdat deze vraag veel voorkomt is er een bonus module in het zacht werken online programma opgenomen die helemaal gaat over de toepassing van zacht werken in je baan. Zacht werken kan jij ook!

Vraag 3: Betekent Zacht Werken dat ik nooit meer hard mag werken? 

Nee hoor, zacht werken betekent zeker niet dat je nooit meer hard mag werken. Hard werken kan ook heel nuttig en zinvol zijn. En soms zelfs hartstikke nodig. Bijvoorbeeld als er een deadline is. Maar hard werken kan je ook op een zachte manier doen. Met korte oplaadmomenten. Met duidelijke focus. En met een eindpunt. Want non-stop hard werken is juist het probleem. Dat veroorzaakt die aanhoudende stress. Zacht werken betekent dat je zorg draagt voor je energie en voldoende ontspanningsmomenten inbouwt. Zodat je bewust kiest wanneer en waar je even gas geeft en hard werkt aan die dingen die echt belangrijk zijn. Om vervolgens weer op te laden en uit te rusten. En vooral dat laatste willen we nog wel eens vergeten. Wanneer je goed wordt in je energie managen, kun je op bepaalde momenten helemaal gefocust werken aan een onderdeel van je werk. Je komt dan in een flow terecht waarin je volop creativiteit en goede ideeën hebt. Dan voelt het helemaal niet meer als hard werken en veroorzaakt je werk ook geen stress. Dat is nou precies waar zacht werken over gaat.

Vraag 4: Ik lees wel vaker boeken of volg een onlineprogramma. Maar het toepassen in mijn hectische leven is ontzettend lastig. Hoe weet ik nu dat ik echt ga Zacht Werken?

Je bent je werkstress meer dan zat. Anders zat je dit nu niet te lezen. Dat betekent dat je iets wilt veranderen. Het veranderen van gewoontes is niet makkelijk en gaat ook niet vanzelf. Anders deden we het allemaal al lang natuurlijk! Kortom, je zult er wat voor moeten willen doen. Meer dan alleen een boek lezen! Het Zacht werken programma is zo opgezet dat je eens per week een module volgt. Per module doe je kennis op en krijg je praktische oefeningen die je direct in je baan en dagelijks leven kunt toepassen. Jij kiest zelf welke oefeningen je als eerste oppakt, en welke je in een later stadium wilt doen.  Dit alles is al voldoende om zacht werken toe te passen in je leven.

Extra steuntje in de rug

Maar om je een steuntje in de rug te geven zijn er ook drie coachmomenten gedurende het programma. Een aan het begin van je zacht werkenprogramma. Daarin bespreken we wat je wilt leren en waar je valkuilen liggen. Maar ook hoe het programma is opgezet en wat voor jou belangrijk is om op te pakken. Een tweede coachmoment heb je na je vierde module. We gaan in dat gesprek dieper in op jouw blokkades en kijken naar hoe je kunt voorkomen dat die jouw zacht werken proces belemmeren. Het laatste coachmoment vindt plaats na je laatste module. Je hebt dan alle modules gehad en al veel veranderingen in je werk en leven doorgevoerd. Alle vragen die je nog hebt over dingen die lastig of moeilijk zijn in de toepassing kan je daar aan me stellen. Zo ben je verzekerd van een goede toepassing van jouw Zacht Werken groeiproces. En het mooie is, de coaching doen we via skype of facetime, zodat je geen reistijd kwijt bent en hele dagdelen moet reserveren voor coaching gesprekken. Je kunt de coachgesprekken vanuit kantoor of vanuit huis doen. Praktisch dus!

Zacht werken is een groeiproces

Zacht werken is geen kant en klaar stappenplan wat je implementeert en dan klaar bent. Was het maar zo eenvoudig. Zacht werken is een proces. Een groei en leerproces. Leren zacht werken betekent dat je de tools krijgt aangereikt en aanpassingen in je werk en leven doet. Daardoor word je wijzer, leer je anders naar je werk en je leven te kijken, leer je hoe je je energie beter kunt managen en hoe je je tijd wilt gebruiken. Vanuit deze nieuwe plek kijk je vervolgens opnieuw naar je leven en je werk. In een volgende ronde leer je vervolgens nog beter zacht te werken. Daarom zijn er zoveel oefeningen en werkboeken in dit Zacht Werken programma. Je kunt jaren vooruit!  Kortom, zacht werken is een groeiproces. Je wordt er steeds beter in en je bent nooit uitgeleerd! Welkom in de wereld van zacht werken.

Wil je meer weten over hoe je leert Zacht te Werken? 

Klik op de knop hieronder voor alle ins en outs van het zacht werken programma.

En voor jou als nieuwe lezer van mijn Relaxt Leven & Zacht Werken tips heb ik een supergunstig aanbod

Wil jij liever eerst weten of zacht werken ook voor jou geschikt is?

Maak een bel afspraak met me! Dan bekijken we samen welke Zacht Werken stappen jij kunt zetten. Kost je niks en is helemaal vrijblijvend! 

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top