Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Direct zelf aan de slag met een betere werkbalans.

Elsa heeft veel gehad aan de tips over haar dagindeling. Voor jou heb ik daarom een belangrijke tip die je enorm veel tijd en focus gaat opleveren. Oh ja, en het is ook nog eens heel simpel. Zo simpel dat je je afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gedaan? Nou, omdat het zo gewoon is geworden, dat je als vanzelf automatisch verdwijnt hierin, en niet meer doorhebt wat de impact nu eigenlijk is op je effectiviteit.  Goed, even zonder abacadabra.

De tip van vandaag gaat over je mailprogramma.
Zodra je op het werk komt start je je pc op, en hoppa! Direct ook je mailprogramma. Je start vaak je werkdag met je mails doorlezen, daarop reageren of actie ondernemen op basis van je mails. Snel afgehandeld, mooi dus! Denk je. Maar voor je het weet is je ochtend voorbij. En ben je nog niet toegekomen aan dat wat werkelijk je aandacht nodig had. En als je niet uitkijkt staat je mailprogramma de hele dag op de achtergrond je aandacht te vragen met opploppende mails. Weg focus. Dat kan anders. En dat levert je supersnel heel veel tijd en rust op gedurende de dag. Hoe?

Zet je mailprogramma niet aan voor 11 uur s’ochtends.
Pas dan check je je mails voor de eerste keer. Geef jezelf een uurtje om mails te beantwoorden of in te plannen in vervolgacties, en sluit dan je mailprogramma weer af. Check nog een keer in de middag, bijvoorbeeld om 15 uur, en aan het einde van de middag, voor je naar huis gaat. Voor de rest: laat je mailprogramma uit. Ja. Echt uit. Niet op de achtergrond aan, geen meldingen van nieuwe berichten zichtbaar in je scherm of met pop-ups. Gewoon he-le-maal uit.

Ja, ik weet dat het even afkicken is.
En wennen aan al die tijd die je nu kunt besteden aan echt belangrijke zaken. Je werkt op deze manier met superfocus! Zonder afleiding van al die op-ploppende mails die je herinneren aan al die dingen die ook nog moeten. Nu heb je die reminders 3 x per dag. De rest van de dag kun je je echte werk doen. Zonder afleiding. Met superfocus. Lekker productief dus. Probeer het zelf maar eens uit een weekje. Echt, het helpt! Je effectiviteit zal met sprongen vooruit gaan.

In het kort:

  • Je emailprogramma niet opstarten voor 11 uur ’s ochtends;
  • Dan maximaal 1 uurtje mails verwerken. Direct afhandelen, of vervolgacties inplannen.
  • Daarna, mailprogramma uitzetten.
  • Herhaal dit om 15 uur en aan het einde van de dag.
  • Voor de rest van de dag heb je je mailprogramma dus uit.
  • Geen meldingen, geen pop-ups, kortom, focus gedurende de rest van de dag voor werk wat al je aandacht kan gebruiken.

Succes!

Wil je dit soort tips nooit meer missen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang al mijn tips voortaan rechtstreeks in je mailbox.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en mis niks meer!

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top