Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Een slaapwandelende zombie

Janneke leeft de Nederlandse droom

Janneke is 38, docent op een HBO instelling, vrouw van Peter, en moeder van Daan van 3 jaar en Sanne van 6 maanden. Janneke leeft de Nederlandse droom. Zowel Peter als zijzelf werken 4 dagen per week in een baan naar hun hart. Ze doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. 

Het valt toch zwaar

Sinds een maand of 4 is Janneke weer aan het werk na de bevalling van Sanne. Het valt haar zwaar. Tijdens haar zwangerschap is er niet goed voor haar waargenomen. Er is niets aan de nieuwe leergang ontwikkeld. Daardoor moet ze nu volle bak aan de slag. Zwaar nu zoon en dochter beiden nog veelvuldig ‘s nachts wakker worden. Janneke voelt zich een slaapwandelende zombie die 60 uur per week moet werken om alles op het werk vlot te trekken. 

Het gevolg van dit harde werken wordt al vrij snel duidelijk

Janneke verteld dat ze nauwelijks slaapt maar wel moet presteren. Dat is zwaar. ‘s Middags kakt ze volledig in, waardoor ze soms werk naar huis moet nemen om het af te krijgen. Niet haalbaar, want thuis zitten haar kleine kids op haar te wachten. Ze heeft met Peter afgesproken dat ze tijdelijk thuis werkt om alles vlot te kunnen trekken, maar Peter is er niet blij mee dat hij het gezin in zijn eentje moet draaien in de avonden en Janneke voelt zich superschuldig. 

Peter en zij praten alleen nog maar over huishoudmanagement: 

Wie haalt wanneer de kinderen op van de opvang, wie brengt ze weg, wie regelt het consultatiebureau, wie kookt. Een echt gesprek hebben ze al maanden niet meer gevoerd. Janneke mist die connectie. Tijd voor zichzelf neemt ze ook niet, want ze voelt zich al zo schuldig dat ze ‘s avonds moet werken en er niet kan zijn voor het gezin. Alle andere tijd is dan voor Peter, niet voor haar. Janneke voelt zich klem zitten, maar realiseert zich ook dat het zo niet verder kan. Er is amper wat nodig voor haar om in huilen uit te barsten. 

Het is niet raar dat Janneke zich zo voelt

Jonge kinderen en een verantwoordelijk baan is zwaar. En het vraagt tijd om dat allemaal in elkaar te laten passen. Om te wennen. Janneke kan wel dingen doen om dat te versnellen en makkelijker te maken. Samen gaan we aan de slag met leren Zacht te Werken. 

Na ons traject heeft Janneke haar draai helemaal gevonden

Ze werkt lekker en doet precies die dingen die ze wil doen. Haar studenten zijn blij met de nieuwe leergang. Thuis draait alles beter, het is misschien wat rommeliger in huis, maar er wordt wel weer gelachen. Elke dag heeft ze met haar man Peter tijd voor een goed gesprek. Huishoudmanagement is op dat moment een verboden topic. En twee keer per week hebben zowel Peter als zijzelf ME time voor zichzelf. Eigen tijd, om te doen wat je wilt. Niet beschikbaar voor het gezin. Wel beschikbaar voor jezelf. Echte oplaadtijd dus. Janneke voelt zich ontspannen en tevreden. Zo is het nog wel jaren vol te houden! 

Janneke heeft leren kiezen en prioriteren

En ze heeft geleerd wat liever te zijn voor zichzelf. Zacht werken is ook leren wat liever zijn voor jezelf. Zodat je kan werken vanuit ontspanning en plezier. Met volop tijd en energie aan precies die dingen die ertoe doen. 

Wil jij ook leren Zacht Werken?

Of wil je weten of zacht werken ook voor jou haalbaar is? 

Vraag dan een gratis zacht werken gesprek aan

Ik bekijk samen met jou waar jij zachter kunt werken en welke eerste stappen jij kunt zetten op jouw zacht werken pad. Dit gesprek doen we telefonisch en duurt ongeveer 30 minuten, en kost je verder helemaal niets. 

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top