Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Een steengoede oefening die je direct meer rust geeft

Vorige week liet ik je kennismaken met 3 van mijn klanten: Suzanne, Janneke en Boris. Mensen zoals jij en ik. Harde werkers die betrokken zijn bij hun werk, hun team en hun klanten.

Zij hebben alle drie geleerd hoe ze gezond kunnen omgaan met werkdruk en werkstress. En dat heeft Suzanne na 1,5 jaar migraine van de paracetamol afgeholpen en haar haar carrière teruggegeven. Janneke heeft haar werk-privébalans kunnen herstellen en is gestopt met structureel overwerken. En Boris is gestopt met 70 uur werken en is nóg beter geworden in zijn werk waardoor hij promotie kon maken en nu ook nog bij de besten in zijn vakgebied hoort. Mooi he?

Ik gaf je ook 5 gouden tips voor supersnel meer rust in je werkdag.

Ik heb zoveel leuke reacties ontvangen. En ik vind het supertof om te horen dat veel van jullie al flink experimenteren met mijn tips – en daar ook al mooie vruchten van plukken.  Jullie zitten echt te trappelen om meer balans in je werk- en privéleven te krijgen. En jullie snakken naar meer energie. Ik kijk er ook echt naar uit om te gaan starten met dit waanzinnige programma. Stel je voor dat jij als harde werker elke dag die rust en balans in je werk kunt creëren. En je precies weet hoe je dat stap voor stap moet realiseren, zónder langdurige trainingen te hoeven volgen. En er zelfs de deur niet eens voor uit hoeft. Hoe gaaf zou dat zijn?

Gek eigenlijk he? We weten allemaal dat non-stop doorwerken ongezond is. Dat je van continue overuren draaien ziek wordt. Dat er ook nog andere belangrijke zaken zijn dan werk. Dat je echt niet altijd bereikbaar hoeft te zijn. Dat ook jij gemist kan worden. Toch had ik een burn-out nodig om dat te beseffen. En daarna nog een. Dom he? Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in hoe je gezond omgaat met werkdruk en werkstress. En ik weet nu hoe je je energie kunt managen en veel beter met je tijd om kunt gaan.

Vorige week heb ik je een steengoede oefening beloofd die je direct meer rust geeft.

Daarvoor heb ik nu een MP3-bestand voor je opgenomen met een korte oefening die je telkens weer kunt hergebruiken. Het helpt je om tussen je drukke werkzaamheden door even de pauzeknop in te drukken. Zo voorkom je dat je in de waan van de dag opgaat en onbedoeld het contact met jezelf verliest.

In dit artikel geef ik je de link naar het mp3-bestand en leg ik uit hoe je de oefening kunt gebruiken. Ik weet zeker dat je er wat aan gaat hebben.

Een van de vragen die ik naar aanleiding van mijn mails kreeg was:

“Ik ben al zo druk en helemaal volgepland. Ik heb helemaal geen tijd om pauze te nemen of te lunchen.”

Ja, dat is herkenbaar. En toch hebben we allemaal evenveel uren in een dag. Hoe kan het dat sommige mensen die het ook erg druk hebben, het wel lukt om pauze te nemen? En zelfs tijd hebben om na de lunch een wandelingetje te maken? Effectief werken is nog veel belangrijker dan efficiënt werken. Daarom nemen drukke maar succesvolle mensen pauzes. Prioriteiten stellen is zo belangrijk daarbij. Zet jezelf vooral ook op die prioriteitenlijst he? En niet helemaal onderaan.

Kijk nu eens naar je mobiel. Staan de notificaties aan? Word je aandacht de hele dag door naar opploppende berichten getrokken? Daardoor voel je je vaak onbewust genoodzaakt tussendoor -of tijdens je lunchpauze- snel even te reageren.

Wat nu als je je notificaties en meldingen uitzet? Dan word je niet meer gestoord tussendoor. En voel je dus ook de gejaagdheid niet meer dat je nog ergens op moet reageren. Als je daarbij dan nog 3x per dag een half uurtje inplant voor het beantwoorden van je mails en berichten, weet je zeker dat je alles kunt beantwoorden in die tijd die je ervoor hebt gereserveerd. En hou je de rest van de dag tijd over. Kun je nu lekker pauze nemen tussen de middag. Of misschien wel een wandelingetje maken.  Of die oefening doen van eerder in deze mail 😉

Volgende week ga ik je vertellen hoe jij in de situatie kunt komen dat je genoeg tijd en aandacht hebt voor de echt belangrijke zaken in je werk. En hoe je energie overhoudt, zelfs als je druk bent.

Zie je dan!

Groet,

Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top