Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Georganiseerd bullet journal

Wow, jij bent strak georganiseerd! 

Zei een ondernemer tegen me. We zitten beiden in het marketing masterpieces programma van Aartjan van Erkel. Om te leren hoe we zichtbaarder kunnen zijn op social media. We hebben twee dagen filmpjes opgenomen en elkaar feedback gegeven. Echt uit mijn comfortzone, dat zichtbaar zijn. 

Deze ondernemer doelt op mijn bullet journal. 

Sinds ik 5 jaar geleden ben begonnen met zacht werken, gebruik ik heel intensief mijn bullet journal om al mijn inzichten, to-do’s, trainingen, energie-trackers en ook mijn creatieve uitingen vast te leggen. Het is bijna therapeutisch. Maar ook ontzettend effectief. Want ik heb lekker alles bij elkaar. En spreek mijn creatieve brein aan in plaats van alleen maar mijn rationele brein. En dat rationele brein doet het al goed genoeg. Zoals bij de meeste mensen die veel met hun hoofd werken. 

Als je maar druk genoeg bent, ontstaat in dat rationele brein tunnelvisie.

Je ziet de mogelijkheden en oplossingen die buiten die tunnel liggen dan niet meer. Het is dus zaak om te voorkomen dat je alleen je rationele brein benut en uit die tunnel blijft. Dat is precies waar zacht werken over gaat. Wees gerust, met zacht werken mag je nog steeds hard werken. Alleen leer je hoe je je energie slimmer managet en hoe je uit de non-stop druk-druk-druk modus stapt. Kun je weer even kijken of je wel met de juiste dingen druk bent. 

Zacht werken is niet voor iedereen geschikt. 

Alleen voor die mensen die dat harde werken graag anders aanpakken. Omdat ze een burnout willen voorkomen bijvoorbeeld. Of omdat ze het zat zijn dat ze elke avond uitgeput verdwijnen in bingewatching van house of cards op netflix. Weer een avond voorbij. 

Wil jij ook weten of dat harde werken anders kan?

Schrijf je dan in voor mijn gratis Zacht Werken & Relaxt leven tips.
https://flinkbc.nl/nieuwsbrief-aanmelden/

Ik geef regelmatig tips over hoe je kunt stoppen met hard werken en ondertussen toch veel beter kunt presteren. En hoe je je leven een stuk relaxter kunt maken. 

Oh, en ben ik goed georganiseerd?

Tuurlijk. Maar niet altijd. Zo ben ik regelmatig mijn telefoon kwijt. Best lekker om met enige regelmaat even offline te zijn. Is ook zacht werken trouwens. Maar als ik dan weer door het huis ren om dat ding te zoeken ben ik blij dat mijn dochter me even belt. Vind ik zo mijn telefoon weer terug. Op zolder lag ie. Vreemd. 

Groet,
Marijke 


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top