Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Gezond thuiswerken

De meeste mensen die reageerden op mijn oproep vorige week, willen masterminden met hun collega’s.

Niet met vreemden. Maar met collega’s. Die je normaal dagelijks ziet. Waarmee je dan bijpraat bij de koffiemachine. Over het weekend. Of waarmee je een geintje uithaalt. De slappe lach mee krijgt. En waar je lekker even mee kunt sparren als het werk wat ingewikkeld wordt.

We missen die momenten enorm, nu we massaal thuiswerken. En precies met die mensen wil je masterminden. Over werkdruk en werkstress. Maar vooral over hoe je je gezonde verstand niet verliest in deze geïsoleerde thuis-werk-bubbel. Want we worden er ondertussen echt wel een beetje knettergaar van. Dat is wel duidelijk.

Herken jij het ook?

Je motivatie uit je tenen trekken. Voorkomen dat je de hele dag én avond in je hoofd blijft zitten met die ingewikkelde werk-kwestie. Waar je dan weer niet lekker van kan slapen.

Je van je computer naar je bank naar je bed slepen.
En morgen weer dezelfde ronde.

We zijn er gewoon zat van. We hebben energie nodig. En inspiratie.

En het liefst ook weer die slappe lach met leuke collega’s. En als het dan echt nodig is, dan maar weer in die stomme kantoortuin. Desnoods.

Maar… we moeten nog wel even. Grmlbr!!@&!

Het is nog niet voorbij. Thuiswerken blijft nog even de norm voorlopig.

En die slappe lach met je collega’s?
Nou, die kan je natuurlijk bewust opzoeken.
Gewoon even flauw bellen.
Of jaren 80 gifjes sturen naar je allerleukste collega-groep. Serieus, ook daar kan je de slappe lach van krijgen. Weet ik uit ervaring.

Doe het maar eens. Gewoon voor de leuk.
En niet omdat het zo lekker efficiënt is. Maar omdat je ernaar snakt om samen weer lekker even te ontspannen.

Je kan nog meer doen. Om te voorkomen dat je doordraait.

Eerder schreef ik al over 6 gamechangers die jou en je team mentaal gezond houden in deze Corona-crisis.

Vandaag wil ik er een extraatje aan toevoegen. Eentje die je helpt om lekker te slapen. Om los te laten en je over te geven aan je moeheid. Zonder malende mallemolen in je hoofd.

Ik noem het de Miracle Evening

Ja wakkere slimmerd, dat is een variant op de miracle morning, maar dan leuker ;-)
(Nog niet zo wakker? Hier lees je meer over de miracle morning.)

Het is een routine die je 5 tot 15 minuten van je tijd kost, elke avond voordat je gaat slapen. En waarvan je als een rozig gepamperd zwitsal baby’tje gaat slapen.

Hebben? Je vindt em hier.

Fijne avond! 
Enneh… slaap lekker! ;-)

Marijke

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top