Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Heb jij ook last van het check-syndroom?

Ik ben best een beetje trots. Afgelopen zaterdag verscheen een mooi artikel over infobesitas (ik noem het ook wel het check-syndroom) in het Noord Hollands dagblad, het Leidsch Dagblad, het Haarlems dagblad en in de Gooi en Eemlander.

‘Van alle kanten en continue komt informatie op ons af. Bij 28 procent van de werknemers meer dan zij kunnen verwerken. Deze overvloed van informatie alias infobesitas hangt  samen met technologiegebruik en werkstress. Hoe bescherm je jezelf? Wat kun je doen om daar niet ziek van te worden?’

Voor dit artikel werd niet alleen ik als werkdruk expert geïnterviewd, maar ook komt mijn klant Bernard Veldkamp (hoogleraar Big Data aan de universiteit van Twente) uitgebreid aan het woord over zijn ervaringen met Zacht Werken en het traject wat hij met zijn team bij mij heeft gevolgd in de strijd tegen overbelasting door werkdruk. En zijn verhaal liegt er niet om!

Hier kun je het hele artikel lezen.

Wil jij nou ook -samen met je team- aan de slag met werkdruk? Dat kan, ook (en juist!) nu in deze thuiswerktijden. Ik durf te wedden dat jij net zo lyrisch wordt als Bernard en zijn team, als je weet hoe je op een gezondere manier met werkdruk kunt omgaan samen met je team.

Meer weten? Mail me, dan plannen we een telefoon- of videogesprek in en kijk ik met je mee waar mogelijkheden liggen voor jou en je team.
Fijne dag!

Groet,
Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top