Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Hoe zorg je dat je niet overgeleverd bent aan je Monkey-mind? 

Iedereen, ja ook jij en ik, heeft een innerlijke stem die non-stop tegen je aan het praten is. Soms ga je er zo in op, dat je onbewust hele interne discussies voert met die innerlijke stem.

Dat je in de supermarkt met jezelf aan het onderhandelen bent over welke groente je vandaag eens zal gaan eten, en je ineens opmerkt dat je die discussie hardop voert, omdat mensen je vreemd aankijken. 😉

Maak je geen zorgen over deze interne gesprekken, iedereen voert ze.

Wees je er alleen bewust van dat deze innerlijke stem geen onderscheid maakt tussen kleinigheidjes die geen grote consequenties hebben voor je, en tussen flink bepalende zaken die juist enorm effect kunnen hebben op je leven.

Bijvoorbeeld als je op een baan wilt solliciteren, maar je innerlijke stem tegen je zegt dat je het helemaal niet kan. Dat je de capaciteiten niet hebt. En je de vacature dus laat gaan.

Of wanneer je je gevoelens wilt uitspreken, maar je innerlijke stem je overtuigd dat je dat echt beter niet kan doen. Zodat je voor de zoveelste keer met een onbevredigend gevoel die vergadering uitloopt. Weer niks veranderd.

Als er geen vorm van toetsing is aan die innerlijke stem, ben je overgeleverd aan je “Monkey Mind” die voor jou bepaalt wat er wel en niet gebeurd. Voor je het weet doe je allemaal dingen in je leven die helemaal niet in lijn zijn met waar jij voor staat of wie je werkelijk bent.

Wat nou als je die stem kunt veranderen? Als je er controle over kunt krijgen?

Wat nou als je je bewust wordt, elke keer als je innerlijke stem de alarmbel luidt? En je dan een keuze kunt maken om je eigen richting te volgen, in plaats van de geconditioneerde richting die je innerlijke stem je op wil sturen?

Wat zou dát voor je leven betekenen?

Mijn leven veranderde drastisch, toen ik meer grip kreeg op mijn innerlijke zelfspraak.

Ik ging mijn hart volgen. In plaats van in een baan te blijven werken, begon ik mijn eigen bedrijf. In plaats van een opdracht vast te houden -met zekerheid van inkomen, maar met standaard 20 overuren per week die me uitputte- koos ik voor een hele andere opdracht. Een opdracht waar ik blij van werd en waar ik de ruimte had om mijn eigen werktijden te bepalen.

In plaats van in een vriendenkring te blijven hangen waar ik me moest aanpassen aan de heersende norm, zodat ik me de enige Alien in de wereld voelde, heb ik nu een internationale vriendengroep, die net zo Alien is als ik 😉 Ik kan je zeggen, dat is een verademing! Ik voel me gestimuleerd, gemotiveerd en geïnspireerd. Elke dag opnieuw.

Als je controle wilt krijgen over je innerlijke stem en je gedachten, dan is er geen betere manier dan je te omringen met een groep mensen die met hetzelfde bezig zijn. Dat geeft focus. Dat geeft inspiratie. Dat maakt dat je volhoudt. De kracht van een peer-group is enorm!

Immers, als je omgaat met 12 junkies, is het een kwestie van tijd voor jij de 13e wordt.

Maar als je je omringt met mensen die bezig zijn om hun leven om te gooien in een richting die ze echt verder helpt, zal jij de volgende persoon worden die dat ook gaat doen.

Wil jij nou ook een peer-groep die je stimuleert, inspireert en motiveert?

Hou dan mijn website in de gaten. Er komt weer een Guest Event aan voor gelijkgestemde mensen die aan een leuker leven willen bouwen.

Hartelijke groet,

Marijke 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top