Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Is de lat hoog leggen voor jezelf verkeerd? 

Is de lat hoog leggen voor jezelf verkeerd?

Die vraag kreeg ik gisteren tijdens een presentatie. Ik had een kritisch publiek, en eigenlijk is dat fijn, want dat betekent dat mensen zich (durven) uitspreken, en er een echt gesprek ontstaat.

We hadden het over presteren, en het beste uit jezelf willen halen. En wanneer dat ongezond wordt. Omdat je eigenlijk nooit tevreden bent met wat je oplevert. Of het uren duurt om het helemaal perfect te maken.

Maar waar ligt die grens tussen gewoon goed je werk willen doen, gewoon goed je leven willen leiden, en het moment dat het disfunctioneel wordt of je jezelf begint af te remmen?

Ook hier gaat het over labels. Over identiteit.

Over hoe het hoort. Over wie je bent, of wilt zijn. En zolang dat helemaal in lijn is met alles van jou, hoeft dat helemaal niet verkeerd te zijn.

Maar als het maakt dat je concessies doet op wat óók belangrijk voor je is, is het een ander verhaal. Bijvoorbeeld omdat je keer op keer NIET je kind in bed kunt leggen ‘s avonds, omdat je nog ‘even’ druk bent met werk, en daardoor de bedtijd mist. Terwijl je je had voorgenomen een aanwezige vader te zijn.

Of omdat je werk doet, waar je vanuit je kern eigenlijk niet achter staat. Maar het wel een logische stap in je carrière is, waarvan je vindt dat je er blij mee moet zijn.

Uiteindelijk gaat het om JOUW leven, het leven wat JIJ wilt leiden.

Een leven waar JIJ voor KIEST. 

En kies je dan omdat het nou eenmaal zo hoort? Omdat je omgeving het ook zo doet?
Of omdat je het écht vanuit je binnenste kern wil? Vanuit je authentieke zelf? Vanuit jouw waarden en normen?

Daar gaat mijn gratis online masterclass van morgenavond over.

Masterclass Creëer je beste leven ooit!

  • Woensdag 27 september om 19.00 uur
  • Online via Zoom
  • Interactief, dus leg je pen en notitieblok klaar.

Wil je nog meedoen?

Schrijf je hier in: https://marijkehoekstra.nl/masterclass/20230927

Tot morgen?

Hartelijke groet,

Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top