Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik wil je nog even wijzen op de laatste mogelijkheid om deel te nemen aan de training Eerste Hulp Bij Stress & werkdrukte: www.flinkbc.nl/eerste-hulp-bij-stress-juist-nu

Vanaf maandag starten we en ik zou het zo jammer vinden als je het mist!

Want ik wéét dat je een stok achter de deur kunt gebruiken om meer rust en ontspanning in je dagen te krijgen. Om te weten hoe je goed voor jezelf zorgt en gezond blijft, ook als het werk en je privéleven even piekt in drukte. En juist nu, in deze gekke tijden, waarin we massaal thuiswerken en zoeken naar de broodnodige focus en balans, wil ik je helpen.

Gun jezelf de ondersteuning en meld je nog snel even aan voor de minitraining. Je krijgt dan vanaf maandag elke dag een korte video van mij, waarmee je supersnel af bent van dwalende gedachten, onproductieve uren en energie slurpende werkuren tussen je gezins- of zorgtaken in. Je hoeft het niet alleen te doen he? Ik ben er voor je!

Van de week kreeg ik heel lieve reacties op mijn Relaxt leven & Zacht Weken tips.

Een van Erwin, fan van het eerste uur. Hij schreef dat hij na een aantal dagen thuiswerken zichzelf met stekende rugpijn uit zijn geïmproviseerde thuiswerkplek moest takelen, en volledig energieloos de dag aankeek.

Totdat hij zich bedacht dat hij ook op de gezonde Zacht Werken manier zijn thuiswerkdag kon vormgeven. Hij begint nu de dag met een korte wandeling, neemt daarna eerst echt even tijd om contact te leggen met zijn vrienden en collega’s met app of videobellen, en gaat dan pas aan het werk. Op een werkplek met kussentjes op zijn stoel: geen rugpijn meer. Maar nu wel veel meer energie. Top! Hou ook in de gaten dat je pauzes neemt Erwin. Even weg van je bureau, wat lichaamsoefeningen doen. En dan door! Je bent goed bezig.

Of Meta, zij mailde dat ze geen kinderen heeft, maar wel samen met haar man mantelzorger is voor 3 verschillende huishoudens. Dat dat juist nu superzwaar is, want de mensen voor wie zij zorgt zijn eenzaam en geïsoleerd, nu meer dan ooit! Daarbovenop komt nu dat de zorg en hulp die zij ontvangen enorm is teruggeschroefd door de Corona-maatregelen. Er komt veel meer op de schouders van Meta en haar man terecht, waardoor zij meerdere malen per week bij deze 3 huishoudens langsgaan en nog veel meer zorgtaken overnemen dan ze normaal al doen. Daarnaast moeten ze dan ook nog hun eigen -belangrijke- werk zien te klaren. Vanuit huis! Pittig hoor, en respect!

We houden met elkaar zoveel ballen in de lucht. Ik gun Meta en Erwin, en jullie allemaal, vooral óók dat je weet hoe je gezond blijft. Hoe je lief kunt zijn voor jezelf en ondertussen flink kilometers kunt maken met je werk. Precies die zaken oppakt die nodig zijn, zodat je je energie wijs spendeert. Want ja, je hebt ook nog andere -belangrijke- dingen te doen. En ik moet er gewoon niet aan denken wat er gebeurt als mensen zoals Meta en haar man zouden uitvallen. Er leunen te veel mensen op hen.

Denk ook aan jezelf. Zorg goed voor jezelf. Creëer voldoende rust en ontspanning. Kies je focus en je prioriteit wijs. Blijf lief voor jezelf.

En… gun jezelf een steuntje in de rug: www.flinkbc.nl/eerste-hulp-bij-stress-juist-nu

Liefs,
Marijke

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top