Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Ik heb een kadootje voor je.

Ik heb een MP3-bestand voor je opgenomen met een korte oefening die je telkens weer kunt hergebruiken. Het helpt je om tussen je drukke werkzaamheden door even de pauzeknop in te drukken. Zo voorkom je dat je in de waan van de dag opgaat en onbedoeld het contact met jezelf verliest.

De oefening duurt 3 minuten

Download em op je telefoon, doe je oortjes eventueel in en zoek een plek waar je je een paar minuten kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan je kantoor of een lege vergaderruimte. Maar ook het toilet of je geparkeerde auto voldoen prima.

Je hoeft niets te doen.

Alleen maar op play te drukken, te luisteren en te observeren hoe de vlag er bij jezelf voorhangt. That’s all.

Waarom deze oefening?

We hebben allemaal de neiging om in drukte alsmaar door te gaan. Door te werken dus. Van het een naar het ander te springen. Non-stop.

Zo merk je niet op dat je moe wordt. Dat je dorst hebt. Of dat je je schouders onbewust hebt vastgezet.

Vaak merk je pas ‘s avonds als je thuis bent dat je onbewust over je grenzen bent heengegaan. Dan merk je dat je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, of een pijnlijke rug. Of dat je te weinig energie hebt om nog iets te ondernemen.

Doe deze oefening 1 of 2x per dag

En je merkt al een enorm effect op je energielevel. Gewoon omdat je een paar minuten per dag stil staat bij jezelf.

Je pauzeknop indrukken door je persoonlijke weerbericht vast te stellen

Deze oefening was voor mij een ommekeer in mijn standaard modus om mijn gaspedaal non-stop op 300 km per uur in te drukken. Het gaf me de ruimte om even te checken hoe het ondertussen eigenlijk met míj ging. Het hielp enorm om uit mijn hoofd te stappen en kort te checken hoe mijn lijf er eigenlijk bij stond. Nu pas voelde ik dat ik spanning vasthield. En dat ik dorst had. Zaken waar ik me totaal niet bewust van was toen ik nog in de non-stop-doorgaan-modus zat. En nu ik het begon op te merken maakte ik als vanzelf andere keuzes. Even theedrinken met collega’s in de middag. Even tussendoor een nek- en schouderoefening doen. Zo werd onbewust doorjakkeren om ’s avonds uitgeput op de bank vallen langzaam verleden tijd.

Ik wens jou ook meer bewustzijn toe. Zodat ook jij andere keuzes kunt gaan maken dan non-stop doorrennen.

Succes!

Liefs,

Marijke

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top