Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Voor managers en professionals van gemeente Amsterdam

Het zijn de betrokken en gemotiveerde managers en medewerkers die de beste resultaten voor de organisatie boeken. 

Maar juist door die betrokkenheid en loyaliteit lopen zij een grote kans op uitval. Zo blijkt uit onderzoek. En de cijfers liegen er niet om. 

1 op de 6 

Wist je dat veel mensen met de balans tussen werkdruk en ontspanning worstelen? 

Zelfs 1 op de 6 medewerkers -ja, ook managers- ervaren emotionele uitputting of vermoeidheid zodra ze alleen al aan het werk denken. 

Denk daar maar eens aan, als je tijdens een vergadering de tafel rondkijkt

Steeds meer mensen in de organisatie of op de afdeling voelen wel aan dat het anders kan en anders moet. Er wordt regelmatig over gesproken. 

Maar iedereen worstelt vervolgens gewoon weer door. 

De waan van alledag heeft de overhand

En niemand heeft echt tijd om er wat aan te doen

Hard werken is vaak een hardnekkige gewoonte. 

Mensen vervallen in druk-druk-druk zijn. De focus ligt almaar op deadlines halen. 

Je werkt daarmee reactief, in plaats van creërend.  

Vaak ben je keihard aan het werk om je resultaten neer te kunnen zetten. En ’s avonds ben je vervolgens uitgeput en doe je niets meer. 

Logisch dat na verloop van tijd alle energie, motivatie en creativiteit als sneeuw in de zon verdwijnt.  

Hard werken maakt het juist onmogelijk om structureel te groeien en te blijven presteren. 

Ik bedoel, even doorpakken voor een deadline is prima; maar structureel hard werken zorgt voor adrenaline-verslaving en beperkt juist je effectiviteit. 

En eerlijk? Je wordt er toch doodongelukkig van?  Met een beetje pech raak je gedemotiveerd en raak je de verbinding met jezelf -en je organisatie- kwijt. 

Het kan anders, en het moet ook anders. Met Zacht Werken. 

Zacht werken is ontspannen werken, vol energie. Zonder risico op langdurige overbelasting of zelfs burn-out. 

Met tijd genoeg om precies die dingen aan te pakken die echt nodig zijn. Werken met volle aandacht en focus waar het nodig is. En met voldoende ruimte om je energie volop te benutten. 

Wat is Zacht Werken®? 

Zacht Werken® is de tegenhanger van hard werken. 

Je holt niet langer achter de waan van de dag aan, maar werkt ontspannen aan precies die dingen die er echt toe doen. En je hebt daar alle tijd voor, want tijd kun je maken. 

Je doet je werk ook nog eens met stapels energie. Want in plaats van alleen maar die to-do list te managen, ga je je energie managen. 

Zo realiseer je je resultaten met gemak, terwijl je balans ervaart in werkdruk en privéleven. Heb je ’s avonds ook nog energie voor iets anders dan op de bank te ploffen. 

Klinkt mooi? Dat is het ook!

Ik weet het uit eigen ervaring. 

Ook ik stond jarenlang aan de andere kant: altijd druk, altijd hard aan het werk. En dat had resultaat! 

Mijn loopbaan verliep prima en ik maakte grote sprongen in mijn werk. 

Ik twijfelde er niet aan dat ik dit alleen had kunnen realiseren met hard werken. 

Het kostte me maar liefst twee burn-outs om me tot stilstand te krijgen. 

Ik besefte en voelde dat het anders moest kunnen. Maar hoe? Ik ontdekte Zacht Werken, en dat veranderde mijn leven totaal! 

Zacht werken in je baan 

Ik wist dat hier heel veel mensen mee geholpen zouden zijn.  

Mensen met wie ik in mijn werk als organisatieadviseur veel had samengewerkt. 

Drukke managers en bestuurders met grote verantwoordelijkheden. Hardwerkende professionals die gaan voor hun klant. 

Mensen zoals ik, die ambitie hebben en goed willen zijn in wat ze doen. En daarin vaak grenzeloos enthousiast zijn.

Maar die juist vaak vastzitten in de hardwerken verslaving. 

Zacht werken leer je niet alleen uit een boek. Je moet het zelf doen. In jouw organisatie of in jouw baan. Door dagelijks de goede dingen te doen.

In de leergang Zacht Werken maak je kennis met Zacht Werken en leer je direct hoe je grote stappen zet op jouw eigen pad naar ontspannen werken met veel meer energie. 

Wat is het niet? 

Zacht Werken is geen cursus timemanagement. 

En ook geen manier om je werk veel efficiënterte doen. We moeten namelijk al zoveel. Nog meer in je dag proppen helpt je echt niet verder. 

 Zacht Werken leert je wel ontspannen werken, zodat je veel effectieverkunt zijn in je werk en in je leven. 

De leergang Zacht Werken

Je gaat zélf ervaren wat zacht werken is door anders te leren kijken naar tijd en tijd te maken. 

Ook leer je hoe je je aandacht beter kunt sturen en je focus kunt pakken. 

We onderzoeken waar je tijd- en energielekken zitten, en hoe je je energie veel beter kunt managen. Zo blijf je de hele dag door energiek, zelfs ‘s avonds. 

Wat zeggen je collega’s die deze leergang al hebben gedaan? 

Twijfel je nog? Lees dan de ervaringen van managers van Amsterdam die je voorgingen:

Vooraf dacht ik, wat een softe term dat Zacht Werken. Maar het bleek een hele goede methode om in balans te komen en te blijven. Leuk en belangrijk om mee aan de slag te gaan!” – Manager HR.

Hoewel ik dacht dat Zacht Werken toch niet zou gaan werken, bleek het juist heel concreet te zijn, met volop voorbeelden wat het realistisch en toepasbaar maakte. Ik heb er veel aan gehad en direct al concrete stappen kunnen zetten in mijn werk.” –Manager Advies

Ik was vooraf al enthousiast, maar ik vond dit een van de meest waardevolle onderdelen van het jaartraject, omdat de drang om altijd maar ja te zeggen zo groot is. Deze module gaf me een verdere bewustwording en concrete tools om daar mee aan de slag te gaan.”  –Manager Facilitair

“ Toen ik eraan begon dacht ik dat Zacht Werken niet gericht was op concreet resultaat. Maar ik heb Zacht Werken heel positief ervaren en juist wel veel concrete stappen kunnen zetten.” –Manager Data

Wat houdt de leergang Zacht Werken in? 

Zacht Werken. Het gezonde alternatief voor te hard werken

Je resultaat na de training:

 • Je bent nooit meer te druk: je weet precies waar je je tijd aan gaat besteden, en waaraan niet;
 • Je verzet bergen werk want je hebt vanaf nu glasheldere focus zonder afleidingen. 
 • Je managet je energie in plaats van je ellenlange to-do list en krijgt nog steeds stapels werk verzet. 
 • Je werkt effectief in plaats van alleen maar efficiënt. Zo blijf je voortaan helemaal in balans.

Voor wie?

Deze leergang is bedoeld voor managers en professionals, maar in ieder geval voor jou wanneer je helemaal geen tijd hebt om te leren zacht te werken, omdat je veel te druk bent met hard werken. 

Opzet:

 • 1 hele dag Zacht Werken training: Theorie afgewisseld met veel oefeningen. Je gaat naar huis met concrete acties om te implementeren én een voortgangsafspraak met een buddy.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • Hoe leer je tijd maken? Hoe kijk je nu naar tijd, en hoe word je er weer baas over? En hoe benut je de verschillende soorten tijd die je werk nodig heeft? Je leert makers-tijd en managers-tijd onderscheiden en gebruiken. En je leert hoe je je prioriteiten zorgvuldig kunt kiezen en inzetten.
  • Je leert je aandacht richten en je focus te optimaliseren. Werken zonder afleiding, zicht op je aandachts- en tijdslekken, weten wanneer je full focus aan de slag moet gaan en hoe je dat dan slim doet.
  • Je leert je energie te managen in plaats van je to-do list. Terugschakelen na inspanning, je energiegevers en je energienemers in beeld brengen en gaan gebruiken helpen je op weg. 
 • 1 terugkom dagdeel (na twee weken tot een maand) Toetsen aan de praktijk: waar sta je nu? Wat gaat er goed? Waar loop je tegenaan? Wat wordt je volgende stap? Wat kan je leren van de anderen? En welke tips kan je nog meenemen? 

Bonussen:

 • Een voorbereidingsopdracht voorafgaand dan de training mail je naar Marijke. Zo heb je leerdoel vooraf al vastgesteld en weet je precies waar je aan wilt werken in de komende leergang. 
 • Het boek een Zaak van Zacht Werken kado bij de training (ter waarde van €20,00) 
 • Email-coaching door Marijke als je tegen dingen aanloopt in je traject. Tijdens de leergang is de email-coaching gratis! 

De trainer: Marijke Hoekstra

Marijke heeft haar sporen verdiend als manager en organisatieadviseur. Ze werkt voornamelijk binnen overheid en onderwijs en is erkend Zacht Werken Coach. In die hoedanigheid werkt ze veel met managers, professionals of hele teams aan een beter balans tussen werkdruk en ontspanning. Ook is ze als externe leermanager van het leiderschapstraject voor 1Amsterdam, verbonden aan de Amsterdamse School. 

Deelnemers zeggen over Marijke:

“Marijke heeft veel ervaring en weet waar ze over praat. Dat maakt het echt.” 

“Naast de interessante stof is Marijke ook nog eens een slim, grappig en relaxt mens!” 

“Marijke is een prettige begeleider, die open staat voor ideeën, helder uitlegt, en ook eerlijk is als ze het zelf even niet weet. Ze neemt je geduldig mee in eigen ervaringen en geeft concrete voorbeelden.“ 

“Marijke IS zacht werken! De begeleiding en tips zijn goed en echt, en kloppen helemaal bij wie het zegt.”  

Zie ik jou bij de leergang Zacht Werken? 

Hartelijke groet,
Marijke Hoekstra

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top