Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Liever moe dan lui

Ben jij ook liever moe dan lui? (let op de omkering he? ;-) )

In de krant van afgelopen zaterdag (Tubantia, weekendbijlage) stond een artikel over waarom de dag in de ochtend al, voelt als een lange lange lijst met taken.
Ook al heb je een fijn leven, toch lopen veel collega’s, vrienden -en jijzelf vaak ook- met wallen onder de ogen rond te rennen. Soms als kip zonder kop.

Maar vaak druk afvinkend wat er allemaal al is afgerond.

Dochter naar school, check.
Mailtjes beantwoorden, check.
Boodschappen doen, check.
Hardlopen voor het werk, check.
Meeting, check.
Weer een meeting, check.
Artikel schrijven, check.

Hoewel heel veel mensen behoorlijk tevreden zijn over hun leven, voelt de helft van de werkende mensen zich ‘s morgens al doodmoe.

Hoe kan dat nou?

Alles wat aandacht vraagt kost energie

“Naast alles wat we moeten, worden we ook nog eens de hele dag blootgesteld aan nieuwe prikkels en verleidingen. En alles wat aandacht vraagt kost nou eenmaal energie.” Zegt hoogleraar Klinische Neuropsychologie Margriet Sitskoorn.
 
“We kunnen weer van alles, afspreken met vrienden, terrasje pakken, naar familie. We willen het nieuws niet missen, denken na over wel of geen vakantie naar het buitenland.
 
Kortom, we denken dat we van alles willen, want op de korte termijn voelt dat lekker. Maar dat directe genot gaat op de lange termijn ten koste van onze gezondheid en ons geluk.”

Wees wat kritischer op waar je allemaal druk mee bent

Margriet raadt ons aan om wat kritischer te kijken waar we allemaal precies zo druk mee zijn. Vaak hebben we geen benul waar onze tijd aan opgaat. Ligt dat wel in lijn met de dingen die we het belangrijkst vinden?
 
Ik merk dat veel van mijn klanten hier tegenaan lopen. Veel tijd glipt weg zonder dat je persé blij wordt van wat je doet. En voor de werkelijk belangrijke dingen heb je vervolgens geen ruimte meer.
 
We denken dat dat het offer is wat we betalen om goed te kunnen zijn in ons werk. En dus zijn we liever moe dan lui. Want als je goed wilt zijn in wat je doet, moet je er hard voor werken. Toch? Dan ontspannen we daarna wel weer.

Tja, daar word je dus zo moe van.

Het kan ook anders. Minder reactief.
Meer in lijn met de belangrijkste dingen in je leven.

Dat is precies waar mijn training over gaat.

Weg met dat reactieve leven! Op naar meer in control zijn over waar je je mee bezig houdt op een dag. 
 
Misschien is deze training geknipt voor jou? 
 
Meld je snel aan, de plekken zijn beperkt en ik weet niet wanneer de training weer gegeven wordt.
 
Voor nu wens ik je veel aandacht toe voor de dingen die het allerbelangrijkst zijn voor je.
Het helpt je als je een lijstje maakt met welke dingen dat dan zijn. Die allerbelangrijkste dingen. Maak vervolgens een nieuw lijstje met waar je je meeste tijd aan besteedt.
 
Vaak ligt dat behoorlijk uit elkaar.
Hoe zit dat bij jou?

Wil je de balans anders maken in je leven?

Doe dan mee met mijn training. Aanmelden kan nog tot morgen.
 
Fijne dag!
 
Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top