Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Lockdown maatregel

My God, nog 3 weken de kinderen thuis! Niet gewoon lekker vrij en in vakantiemodus -want dat is te handelen- maar de kids thuis met joú als motiverende juf of meneer.

Je weet wel, met vlekken in je nek die apies van kinderen op tijd in de online les krijgen, uitleg geven van vakken die je nooit meer dacht te hoeven doen, onderwijl jonglerend met de telefoon aan je oor voor die crisis op het werk die nu moet worden opgelost.

Ik weet niet hoe jij voorkomt dat je knotsknettergek wordt in deze tijd, maar bij mij en heel veel andere kenniswerkers gaat dat niet vanzelf.

Buiten dat het kei-logisch is dat je volledig overvraagd wordt op dit moment -ik bedoel, je doet je meer-dan-fulltimebaan normaal náást je gezin, niet tijdens je gezin- is het opladen van je batterij ook een stuk ingewikkelder geworden.

De restaurants zijn dicht, je kan niet afspreken met je vriendinnen om lekker te wijnen, de sportschool is verboden terrein en de sauna ga je voorlopig niet van binnen zien. Net als het theater, de bios, of lekker een avondje dansen. Nope, it is not gonna happen.

In plaats daarvan zit je continue op je bips te videobellen, bel je met je collega’s of klanten terwijl je kind nummer 3 probeert zijn wiskundesom uit te leggen, en erger je je dood aan de kat die steeds op schoot wil.

En had ik het al gehad over je partner, waar je zielsveel van houdt, maar die als collega echt waardeloos in de weg loopt?

Of die puber die alle wifi wegtrekt met haar continue snapchat-video-verbinding met haar vriendengroep, zodat jij steeds vastlopend beeld hebt terwijl je net met die belangrijke klant probeert een deal te sluiten?

Chaos dus.

En als je al op je tenen liep vóór de lockdown, is er een dikke kans dat je nu zomaar over het randje wordt gedrukt en stijf van de stress staat te gillen tegen de DHL pakketbezorger dat ie veel te vroeg is!!

Juist. Je zakt door je hoeven. Tijd voor noodmaatregelen.

Chaos vraagt om aanpakken. En als je het even niet meer zelf kan bedenken met je overvolle hoofd, geef ik je in mijn mails alvast wat tips en trucs om deze Lock down zonder zenuwinstorting door te komen.

Heb je niet genoeg aan tips en trucs?

Schaam je niet, je bent echt de enige niet!
Mail me dan gewoon, ik help mensen zoals jij -harde werkers die vastlopen- om snel weer uit de overbelasting te komen.

Mijn must know tip om geestelijk gezond de Lock Down door te komen voor vandaag is:

Beweeg.

Jaha, dat weet je heus wel. Dat bewegen goed is voor je. Maar daar heb je echt geen tijd voor. Veel te druk! Trouwens, die sportschool is dicht, he?!

Jongens en meisjes, ik weet het! En ik ben echt de laatste die met plezier de trap op rent of lekker buiten gaat joggen. Ik ben helemaal niet sportief.

En toch is bewegen in deze tijden van Lock down superbelangrijk. Niet alleen omdat we halve dagen stilzitten achter die computer, maar ook omdat je brein er zo van opknapt. En dat doet weer wonderen voor je energie.

Wist je dat van stilzitten je frontale hersenlob in slaap valt?

In dat deel van je brein zit je initiatief centrum. Geen initiatief meer te verwachten dus, als je de hele dag vooral op je billen zit. De nergens-meer zin-in-ik-ben-zombie modus, noem ik dat.

En omdat we de hele dag op onze billen zitten te videobellen, op onze billen zitten te netflixen en op onze billen lethargisch op de bank hangen, is dat de reden waarom je überhaupt niet meer in beweging te krijgen bent.

Wil je deze nergens-meer zin-in-ik-ben-zombie modus doorbreken, dan zit er niks anders op dan toch in beweging te komen.

En laat de hersenstichting in samenwerking met Erik Scherder –mijn favoriete neuropsyscholoog– daar nou een geweldig hulpmiddel voor hebben ontwikkeld!

De ommetjes app

Ik ben serieus he?! De app Ommetje is gratis te downloaden in de app-stores en helpt je om dagelijks 20 minuten een ommetje te maken. Easy does it!

Het leuke is, je kunt een team aanmaken en zo je collega’s, vrienden, buren of familie motiveren om dagelijks een ommetje van 20 minuten te maken. Lekker, beweging en buitenlucht. Met ondersteuning van je beste matties!

Als je eenmaal de drempel over bent is het echt een oppepper voor je energie en je lijf. Dat merk ik inmiddels ook.  En 20 minuten kan iedereen wel missen, toch?

Wil je in mijn team? Kies dan voor team Zacht Werken en voer de code PVVHRP in. Helpen we elkaar gemotiveerd te blijven!

Voelen mijn mailtjes nou als druppeltjes op een gloeiende plaat?

Weet je van voor niet meer dat je van achteren nog leeft? Of lukt het je maar niet om dit soort dingen structureel te implementeren in je leven?

Blijf er niet alleen mee doorlopen! Ik sta voor je klaar!

Stuur me een mailtje, dan plannen we op korte termijn een videobelafspraak en onderzoek ik samen met jou wat je nodig hebt om weer snel up-and-running te worden. Doen he?! Je zit nergens aan vast en het kost je alleen je tijd.

Ondertussen: Blijf gezond en wandelse! 😉

Groet,
Marijke

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top