Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Lukt het een beetje?

Van de week sprak ik Anna, een klant van mij.

Het heeft zo z’n voordelen dat ik gewend ben om via videobellen te werken, zo kon onze coachafspraak toch doorgaan.

Gelukkig, want Anna worstelt nog meer met balans vinden, nu ze sinds een week noodgedwongen thuiswerkt.

Anna heeft 3 kinderen, een partner die als agent werkt en een baan als HR-medewerker bij een groot landelijk accountantskantoor.  Ze werkt nu –zoals zoveel van ons– vanuit huis. Aan de keukentafel. Samen met haar drie kinderen, want zij volgen nu thuis onderwijs.

Tussen het helpen van de kinderen door probeert ze werk gedaan te krijgen. Een telefoontje met een klant. Of overleg via video met haar collega’s. Dat valt niet mee, want elke 10 minuten komt er wel een vraag van een van de kinderen. Er is honger of dorst. Ze hebben hulp nodig bij die moeilijke rekensom. Of ze hangen muitend ondersteboven in de stoel. Met een beetje pech zich tegen elkaar aan bemoeiend.

De groepsapp van het werk barst ondertussen uit zijn voegen. Anna krijgt amper gefilterd wat er aan belangrijke informatie voor haar tussen zit.

En er moeten ook boodschappen worden gedaan. Een huis schoongehouden, kinderen vermaakt ná het schoolwerk. En dat doet ze allemaal vooral alleen, want haar man werkt in een vitaal beroep en is dus vooral veel niet thuis.  

Tegen de tijd dat de kinderen in bed liggen ’s avonds, komt Anna eindelijk echt aan haar werk toe. Dan kan ze pas meters maken. Maar dan is ze ook moe, van die hele dag in een driedubbele rol rondrennen.

“HOE doe ik dit?!?!“

Vraagt ze me.

“Ik kom nergens echt aan toe. Alles gaat half en tussendoor. Ik voel me gestresster dan ooit. Kan nergens mijn aandacht bij houden, en krijg niks gedaan. Help!”

Anna is niet de enige die worstelt.

Het is voor ontzettend veel mensen moeilijker dan ooit om prioriteiten te stellen. Om je aandacht te richten op de echt belangrijke dingen. Je tijd slim te gebruiken. En vooral om je energie te managen. Helemaal nu veel dingen waar je normaal gesproken van oplaadt niet meer vanzelfsprekend kunnen. Immers is de bios dicht. Kun je niet naar het theater of naar de sauna, een borrel met vrienden lukt niet meer. Sport valt in het water.

Kortom, de wereld staat op zijn kop. Waarschijnlijk ook voor jou?

Het was al moeilijk om je balans te vinden in de drukke tijd van vóór deze Corona-crisis. Om niet overspoeld te raken door werkdrukte en stress.

Hoe doe je dat dan nu?

Ik kan je helpen.

Ik heb een training ontwikkeld voor iedereen die –zo goed en zo kwaad als het gaat – probeert overeind te blijven.

Want ik ben ervan overtuigd dat gezond omgaan met werkdrukte en stress voor heel veel mensen juist nu essentieel is.

Ja, juist nu!

Het is een onlinetraining met supersnelle stressreductie. Gegarandeerd!

  • In 5 dagen korte metten maken met werkstress

Door elke dag een korte video van mij.

  • Precies weten hoe je gezond omgaat met je werkdruk.

Juist nu je thuiswerkt in wel heel bijzondere omstandigheden.

  • Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken.

Zacht werken is werken aan precies die dingen die nodig zijn, met volle aandacht en focus. Je managet niet alleen je to-do list, maar vooral je energie. Zo krijg je tijd in overvloed voor precies die dingen die belangrijk zijn.  

  • Precies die info die je nodig hebt.

Geen overbodige shit en tijdverspillingen waar je juist nu geen tijd voor hebt.

  • In korte onlinevideo’s

Dus te volgen vanaf je huisadres

  • Snel weten hoe je je stress kunt beteugelen

En gezonde keuzes kunt maken.

  • Zodat je gezond en ontspannen kunt blijven, juist ook in deze tijden van crisis.

Doe je mee? Klik hier.

Anna gaat ook de training volgen. En omdat veel van jullie nu ook uit huis werken, in omstandigheden die behoorlijk pittig zijn, heb ik in de training daar extra aandacht voor. Zo weet jij ook precies wat je NU kunt doen om balans te vinden en te houden. Zelfs in deze bizarre omstandigheden. Zo blijf je gezond. Juist nu!

Pas goed op jezelf!

Liefs,

Marijke 

PS. Jij, je collega’s, je partner, je vrienden, je medewerkers. Jullie hebben hier zoooveel aan. Juist nu. Heb je thuiswerkende collega’s of vrienden, die wel wat focus en balans kunnen gebruiken? Stuur dit bericht gerust aan ze door. Ze zullen je dankbaar zijn!

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top