Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Over Fred

Wat een hitte afgelopen weekend! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben met deze warmte of het liefst in en aan het water, of ik blijf thuis in de koelte.

Zo ook dit weekend, waar ik lekker thuis besloot de documentaire ‘Fred, het andere gezicht’ te bekijken.

De documentaire zoomt in op het leven van Fred van Leer, bekend stylist, bekende tv-persoonlijkheid, succesvol ontwerper van een eigen kledinglijn met 4 nieuwe collecties per jaar en hij doet ook nog ‘even’ honderden theatershows per jaar,

Ik kan het niet helpen, maar gaandeweg de documentaire val ik als een blok voor Fred.  

Wat een energie heeft die man! Alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen.

Maar jeej, wat werkt hij er knijterhard voor!

De documentaire laat de andere kant van het succes van Fred zien. De kant waarin hij superhard werkt, waarin hij ver over zijn eigen grenzen heen gaat.

Vrienden, familie maar ook zijn manager en zijn chauffeur maken zich grote zorgen over de non-stop Aan-Modus die Fred gebruikt om zijn successen te behalen. En niet onterecht!

Werken, thuiskomen, slapen, werken, thuiskomen, slapen

Fred vergelijkt zichzelf met een circusolifant, hij zegt: ‘Overdag doe ik mijn kunstjes en ‘savonds ga ik helemaal alleen mijn wagentje weer in.’

Want dat is zijn leven. Werken, thuiskomen, pil erin en slapen. Werken, thuiskomen, pil erin en slapen. Werken, thuiskomen, pil erin en slapen.

Het gaat maar door en door, ‘Maar,’ zegt Fred, ‘Als ik werk dan ben ik op mijn best!’

De manager van Fred vertelt dat Fred enorm perfectionistisch is, en zelfs met pijn nog steeds het podium opgaat.

En dat is natuurlijk de keerzijde van al dat harde werken, van al dat succes. Het vraagt ontzettend veel van je lijf en je mentale gezondheid.

Fred werkt dwars door de pijn heen, negeert de signalen van zijn lichaam en gaat dóór.

Hij krijgt flinke ontstekingen in zijn schouder, krijgt last van hoge kortademigheid die steeds steviger aanwezig is en hij wordt beetje bij beetje zieker. 

Maar op het podium voelt hij niets van die ellende. “Alles wat je voelt aan verdriet, narigheid en boosheid is helemaal weg op het podium. Zo gek dat het lichaam dat kan” vertelt Fred.

Totdat zijn lichaam er genoeg van heeft en Fred met enorme pijnen naar het ziekenhuis wordt afgevoerd, waar hij tot 2x toe geopereerd moet worden aan een zo fiks ontstoken schouder, dat het maar de vraag is of het beter gaat worden.

De documentaire laat een keihard werkende doorzetter zien en je kunt niet anders dan ontzettend voor Fred te vallen. Wat een geweldige persoonlijkheid, wat oprecht, wat gedreven. Maar ooo, wat hou je je hart vast tijdens het kijken.

Deze documentaire is echt het kijken waard. Want natuurlijk zien we hier het leven van een bekende Nederlander, die ontzettend succesvol is.

Jouw leven?

Maar eigenlijk zie je ook het leven van zoveel andere Nederlands, misschien wel jouw leven. Keihard werken, de lat ontzettend hoog leggen, nog even wat meer geven. Dwars door alle signalen van je lijf heen. Dwars door alle grenzen heen.

En ja, dan kom je thuis en kun je niets anders meer dan uitgeput op de bank ploffen.

Is dat werkelijk de prijs van succes?  

Heb je geen keuze? Als je succesvol wilt zijn, moet je wel zo hard bikkelen?

Veel van mijn klanten hebben deze overtuigingen. Herkennen zich in deze alles-of-niets modus. En lopen op hun tenen met de tong uit de mond in dezelfde tredmolen. Dag na dag, week na week, jaar na jaar.

Maar het hoeft niet zo. Sterker nog, je maakt jezelf -net als Fred- heel erg ziek als je blijft volhouden. Als je blijft doorgaan. .

Daar gaat mijn nieuwste masterclass over. Over geloven dat je bikkelhard moet zijn voor jezelf. Over geloven dat je continue hard moet werken, dwars door je grenzen heen, als je nog iets van je ambities waar wilt maken.

Het kan anders. En dat is veel makkelijker dan je denkt.

Kom je kijken?

Dan hoef jij geen circusolifanten-leven meer te leiden waarin je werkt, thuiskomt en slaapt (met of zonder slaappil), maar maak je een start met je leven voluit leven.

En het mooie is, je komt erachter dat je echt de enige niet bent, die hier zoekende in is.

Eerdere deelnemers zeggen over deze masterclass:

Ik heb net je webinar gevolgd, wat erg goed in elkaar stak. Dank je wel!

Erg leuk ook die interacties met polls en chat tussendoor.

Ga vooral door met je missie om nog meer mensen te behoeden voor een burn-out. Dat doe je heel erg goed. – Marielle

Marijke, superbedankt voor dit interessante webinar! Ik ga je onthouden en mensen die hier ook mee worstelen naar je doorsturen! -Eefje

Mijn complimenten! Goed tempo, duidelijk en leerzaam. Ik kan het goed volgen. – Patty

Zeer zinvol voor iedereen die moeite heeft met timemanagement. -Alain

Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Maar ik heb juist ontzettend veel geleerd en heel veel handvatten gekregen. Ik weet nu waar ik op moet letten en aan kan gaan werken. – Richard

Doe je ook mee?

Ik weet zeker dat je er veel aan hebt!

Aanmelden doe je hier

Tot snel!

Groet,

Marijke

PS, de documentaire ‘Fred, het andere gezicht’ is momenteel te zien op Videoland en heel herkenbaar voor heel veel knoeperdharde werkers. Een aanrader om te gaan zien!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top