Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

“Ik leer jou en de mensen in je organisatie zachter te werken, zodat jullie resultaten vergroten én het langdurig verzuim verlaagt. Minder stress, meer resultaat! ”

Marijke Hoekstra, (40+. 2 burnouts. Sterk door Zacht Werken) heeft ruime ervaring in het begeleiden van persoonlijke en zakelijke verandertrajecten.

Na haar studies (HBO-SJD, Post-HBO Projectmanagement, Masterprogramma in Management, Culture & Change), heeft Marijke zich verder gespecialiseerd in organisatieontwikkeling en verandertrajecten. Hierbij richt zij zich vooral op het vergroten van resultaten met aandacht voor bedrijfscultuur en -persoonlijk- leiderschap.

Sinds 2017 is Marijke bovendien officieel Zacht Werken® coach.

Marijke werkt voornamelijk bij (semi)overheidsorganisaties met directie, management en hoogopgeleide professionals.  Als lid van de Orde van Organisatie Adviseurs spijkert zij zich continue bij in haar professionele ontwikkeling. Zij heeft flinke ervaring op gebied van:

  • Het terugdringen van verzuim door afdelingen te leren hun resultaten te halen door zachter te werken;
  • Implementeren van Het Nieuwe Werken en Zelfsturende teams;
  • Leren werken op basis van resultaatafspraken en eigenaarschap;
  • Sturen op basis van vertrouwen en het loslaten van angst en controlemanagement;
  • Reorganisatiebegeleiding (met personele krimp), begeleiding van het formele OR-traject;
  • Nieuwe strategische koers helpen ontwikkelen en implementeren;
  • Begeleiding samenvoegingen van grote afdelingen (>250 fte);

Daarnaast heeft Marijke haar sporen verdient in het begeleiden van persoonlijke verandertrajecten van ZZP’ers, professionals en managers, die zich op gebied van persoonlijke leiderschap willen ontwikkelen.

Burnout en Zacht Werken

Marijke heeft zelf ervaring met een flinke burnout die tot tweemaal toe leidde tot langdurige uitval. “Ik was een prototype harde werker. Dol op mijn werk, maakte lange dagen, ging savonds nog door en deed alles voor de zaak. Ik maakte promotie op promotie, kreeg ondertussen nog kinderen en begon tegelijkertijd aan mijn master. Dat kon natuurlijk alleen maar ergens fout gaan. Ik heb twee keer een burn-out gehad. Vooral de laatste keer was heftig en de weg naar herstel lang. Toen ik weer langzaam mijn oude taken oppakte, merkte ik telkens dat mijn oude patroon van hard werken de kop opstak. En die ‘hard werken’ modus putte me uit. Ik besefte dat ik het anders moest aanpakken, maar ik vond geen enkele aansluiting in hoe ik dat kon doen. Dat was het moment dat ik toevallig tegen het boek Zacht Werken aan liep, wat dr. Ellen de Lange-Ros heeft geschreven. Inmiddels heb ik door de Zacht Werken methodiek mijn werkende leven volledig kunnen oppakken. Ik werk elke dag op basis van mijn energie, en ik krijg bergen verzet, met veel minder moeite dan vroeger! Toen ik dat eenmaal kon ervaren, wist ik dat ik deze methodiek zou gaan gebruiken in mijn programma’s. Mijn missie is geslaagd als steeds meer mensen weten hoe ze uitval kunnen voorkomen en met plezier hun werk kunnen doen door zacht te werken. Wat mij betreft is Zacht Werken het antwoord op het huidige stress-tijdperk met continue prikkels en veel werkdruk.”

Wil jij ook zachter leren werken? Plan een gratis telefonisch gesprek in met mij. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top