Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Over hun coachtraject rondom Gezond en effectief aan ‘t werk gaan

Bernard, Hoogleraar Universiteit Twente:

Gezond en effectief werken (ook wel zacht werken genoemd) werkt echt! Ik werk in plaats van 70 uur nog maar 50 uur en heb weer tijd voor mijn gezin. En ik heb toch mijn beste academische jaar ooit: Ik sta in de top 3 van beste hoogleraren in mijn vakgebied. Ik krijg veel meer gedaan op een dag. En ik ben van afdelingshoofd van 1 afdeling nu hoofd van 5 extra afdelingen geworden.

Janneke, docent Universiteit:

Ik heb heel veel aan de coaching met Marijke gehad. Erover praten hielp al veel. En Marijke dacht ook nog eens mee. En ze vraagt door. Heb je er al eens op een andere manier over nagedacht? Kun je op een andere manier kijken naar waar je mee bezig bent? Marijke stelde de juiste vragen om mezelf een beter inzicht te geven. En juist dat inzicht is nodig om er zelf ook echt iets in te kunnen veranderen. Daar heb je uiteindelijk het meest aan.

Als ik zo doorga gaat het echt niet goed. Dan krijg ik te veel stressklachten, mijn lijf trok al aan de bel. Ik moest er iets aan doen, en de coaching van Marijke gaf echt verschil. In je eentje kom je daar gewoon niet uit. Tips als maximaal anderhalf uur werken werkt echt supergoed. Ik merk veel beter of mijn energie minder wordt en stop dan. Dat werkt zoveel effectiever.

Ik ervaar nu veel minder werkstress en heb de balans tussen werk en privé teruggekregen.

Ik heb mijn werk veel beter onder controle.

Mijn lontje is niet meer zo kort en ik ben thuis een stuk gezelliger. En als ik thuis ben focus ik niet meer op mijn werk. Dan kan ik me echt bezighouden met de dingen die thuis gebeuren. Ik heb geleerd werk op sommige momenten juist los te laten, waardoor mijn werk ook nog eens stukken beter werd. 

Ik raad zo’n traject aan iedereen aan die worstelt met werkdruk en werk-privé balans. Het is verrassend hoe snel dat omkeert tijdens dit traject. Er moest echt iets gebeuren bij mij en dat ging razendsnel.

Marijke is een prettig persoon in de omgang. Niet opdringerig. Niet belerend. Een echte meedenker. Ze verplaatst zich in mijn situatie. Ik gooide alles eruit en voelde me totaal niet veroordeeld. Dat maakte het makkelijker om me kwetsbaar op te stellen en me te uiten.

Alain, manager HR:

Zeer zinvol voor mensen die moeite hebben met timemanagement. Ik ben zelf gaan experimenteren met geen mail beantwoorden en kritischer zijn op welke overleggen ik bij aanwezig wilde zijn. Dat leverde verrassende resultaten op!

De ervaring met Marijke’s coaching is echt goed.

Ze neemt mensen geduldig mee in eigen ervaringen en heeft volop concrete voorbeelden. Ze is een prettige coach die openstaat voor ideeën, helder uitlegt maar ook eerlijk is.

Raymond, manager uitvoering:

Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Gezond en effectief werken? Is dat niks doen? Soft worden? Ik heb juist ontzettend veel geleerd en heel veel handvatten gekregen. Ik weet nu waar ik aan moet werken.

En ik ben gestopt met heel druk zijn met allerlei kleine crisisdingen die achteraf helemaal niet door mij opgepakt hoeven worden. Ik besef me nu dat ik grenzen mag trekken en niet alles ad hoc hoef op te lossen voor mijn team. En ik zet mijn telefoon nu ’s avonds en in het weekend uit. Dat scheelt heel veel stress. (Ik hoorde de telefoon een week lang toch overgaan terwijl ie uitstond!) Een traject met Marijke ga ik zeker aanbevelen! Aan managers, maar ook aan medewerkers.

Harry, programma- en projectmanager:

Ik was benieuwd of ik iets zou opsteken van Zacht Werken. Dat is gelukt! Ik heb meer inzicht in hoe ik mijn werk overzichtelijk houd en hoe ik minder last heb van triggers die mijn werkdag voor mij bepalen. Zo lees ik nu alleen nog werkmails als ik er ook tijd en ruimte voor heb om er wat mee te doen. Ben ik niet altijd maar online en lees ik geen mails meer op mijn telefoon of ‘s avonds laat. Dat brengt rust en focus. Marijke vertelt enthousiast en heeft veel aandacht voor de persoon. Dat is heel fijn. Ik beveel haar coaching van harte aan! 

Mirjam, manager ondersteuning & secretariaat:

Coaching van Marijke was heel fijn. Totaal niet dwingend. Je neemt mee wat je past. Volop onderbouwing met theorieën.

Ik ben bewuster keuzes gaan maken.

Over wanneer ik de telefoon pak bijvoorbeeld. Maar ook om te zien wat mijn prioriteiten zijn en niet die van een ander. Ook probeer ik meer te luisteren naar signalen dat ik te snel of te hard ga. En ik probeer bewust te vertragen. Ik heb echt geleerd om zaken bewust toe te passen. Ik beveel dit zeker aan, aan iedereen die geleefd wordt door de inbox of telefoon.

Mo, manager jobhunters:

Marijke voelt goed aan wat ik nodig heb en kan goed doorvragen. Ik heb veel praktische tips en handvatten gekregen. En nieuwe inzichten, bijvoorbeeld dat mijn overtuiging niet per se altijd waar is. Ook ben ik regelwerk -wat vaak alle tijd opslokt- veel beter gaan plannen. En vraag ik me bij alles nu af: Moet Ik Dit Nu Doen? Dat geeft veel ruimte en lucht.

Eveline, onderzoeker universiteit Twente:

Ik wilde graag sparren over dingen die ik niet zomaar met collega’s bepreek. En over wat nu eigenlijk normaal is in bepaalde werksituaties. Mijn gedachten verifiëren. Zelfvertrouwen krijgen. Ik ben echt super allergisch voor die gesprekstechnieken waarmee gesprekken heel erg een bepaalde kant op worden gestuurd. Maar de gesprekken met Marijke gingen heel natuurlijk. Ik had juist alle ruimte om mijn eigen weg te vinden. Om mijn eigen gevoelens en gedachten te volgen zodat ik bij het goede antwoord in mezelf kon komen. Bij mijn eigen wijsheid te komen dus. Ik leerde echt dat het antwoord in mezelf zit, en ik dat niet bij een ander krijg. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen.

Er waren ook confrontaties met mezelf.

Ik voelde me door Marijke gesteund in dit proces en ze hielp me mijn eigen coping manier te vinden. Daardoor kon ik zelf actie ondernemen en weet ik nu beter wat ik zelf moet doen in dit soort werksituaties. Ik voel me zelfverzekerder. Betrek niet alles meer op mezelf. Ik kan dingen in perspectief plaatsen en soms ook van een ander laten zijn. Het probleem ontstaat niet altijd door mij en ik hoef het ook niet altijd op te lossen. Het werk wordt daardoor luchtiger en meer ontspannen. De lading gaat eraf. Vroeger verkrampte ik als er spanning kwam. Ik kon dan geen besluiten meer nemen en bleef maar piekeren en in cirkels denken. Nu ben ik meer ontspannen, kan ik beter nadenken en relativeren, en veel beter knopen doorhakken. Ik voel me nu ontzettend opgelucht. 

De gesprekken met Marijke waren heel open.

Er was geen oordeel in het gesprek, je was nooit dom en ik had nooit het gevoel dat ik het verkeerd deed.  Alles kon gezegd worden en ik voelde hierdoor alle ruimte om te voelen wat ik voelde en te zijn wie ik ben. Ik zag daarom nooit op tegen de gesprekken en ging altijd weg met meer zelfvertrouwen.  Ik beveel deze coaching aan, aan iedereen die twijfels heeft over zijn werk en hierover wil sparren. En aan mensen die net als ik aan het begin staan van hun carrière en echt willen leren werken.

Suzanne, universitair hoofddocent:

Ik kreeg het coachingtraject aangeboden van mijn werkgever. Vooraf vroeg ik mij af wat nou eigenlijk een coach is. Het is geen psycholoog, maar zal toch meer zijn dan een veredelde praatpaal. Gewoon maar proberen, dacht ik. Marijke is een open mens met zelf de nodige levenservaring. Ze kan goed luisteren, en brengt vooral ook het gevoel en het lichaam in het gesprek. Dat had voor mij vooral meerwaarde.

Marijke legde ook dwarsverbanden tussen werksituatie en thuissituatie.

Ze vroeg kritisch door, “is dat wel zo?” Legde de vinger op de zere plek: “dat is een waardeoordeel”. Marijke is een ontzettend fijne en vertrouwde gesprekspartner, die je net even de dingen anders kan laten zien waardoor je er zelf weer verder mee kan. Ik beveel de coaching van Marijke aan, aan ieder met een open geest die niet bang is om wat nieuws te proberen!

Calvin, manager gemeente:

Er was een hele fijne open sfeer met ruimte voor verdieping en ook humor. Marijke vertelt ook over haar eigen ervaringen, waardoor het nog meer gaat leven.

Ik hou nu mijn energielevel beter in de gaten en word niet meer zo geleefd door mijn mailbox en de waan van de dag. En ik kan veel beter prioriteiten stellen. Ik vraag me nu af wat ik echt wil doen en begin daar de ochtend mee. Dat geeft heel veel rust. Vooral het inzicht dat het gaat om het managen van je energie en niet van je taken, heeft me heel erg geholpen.  Ik beveel Marijke van harte aan!

Voor meer informatie over het coachtraject rondom Gezond en effectief aan ‘t werk gaan, mail me!

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top