Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Snelle tip om je stress a la minute los te laten

Ken jij Shaun Murphy al?

Hij is een briljant arts in de serie The Good Doctor. Hij vindt fantastische oplossingen voor onmogelijke zaken, door zijn fotografisch geheugen.

Shaun heeft autisme.

En daardoor bevindt hij zich regelmatig in situaties die hem ontzettend veel stress opleveren. En die stress is door zijn autisme super zichtbaar.

Dat is natuurlijk een handicap. Want hij kan volledig dichtslaan of zelfs absoluut onbereikbaar worden.

Terwijl zijn patiënt ondertussen ernstig belabberd op de operatietafel ligt te sterven.

Gelukkig komt het altijd goed in de serie. Tot nu toe tenminste 😉

Als jij en ik stress hebben, is dat vaak veel minder zichtbaar.

We hebben het zelf vaak helemaal niet direct door.

Want we hebben geleerd erdoorheen te werken. Of eromheen te fietsen. Of even wat harder door te jakkeren.

Vaak merken wij het al bijna niet meer als onze schouders chronisch omhoog getrokken staan. Of we onze kaken aanspannen. Of er intern een tsunami woedt in ons lijf.

We gaan ogenschijnlijk onverstoorbaar door. En nemen de migraine of spanningsklachten voor lief, of linken ze niet aan de stress in ons systeem.

Zodra je aan de slag gaat met stressmanagement en je bewust meer wilt ontspannen merk je het ongemak van stress vaak pas op. – Of als de stress zo ongeveer je oren uitstoomt natuurlijk –

Herken jij jouw stress signalen al?  Ik maakte er eerder al eens een video over, kijk hier maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=y0kaoNyyQ94&t=24s

Ik heb een geweldige GOUDEN tip voor je die je gaat helpen om je stress supersnel los te laten.

Voor als je wel de spanning in je lijf opmerkt 😉

Ik heb de tip gejat van de broer van Shaun.

Shaun had een superlieve broer van een paar jaar ouder. Hij groeit samen met Shaun op, grotendeels zonder ouders. Hij begrijpt Shaun en zijn autisme geweldig en hij leert Shaun hoe hij in stressvolle situaties toch zijn rust kan bewaren.

Hij laat Shaun kaarsen uitblazen. Geen echte he!?  Denkbeeldige kaarsen.

Hij vraagt Shaun hoe groot de spanning is, door te vragen hoeveel kaarsen hij wil uitblazen. Is de spanning 3 kaarsen groot?

Dan blaast Shaun drie kaarsen uit door diep in te ademen en beheerst helemaal zijn longen leeg te blazen. Drie keer dus. Voor drie kaarsen.

Mooi he? Want wat gebeurt er?

Je bent ongemerkt een ademhalingsoefening aan het doen. Waarmee je hartslag wordt verlaagd. En je ademhaling dieper in je buik zakt.

Dus,

Ervaar jij stress? Merk je op dat je de neiging hebt om iets harder te gaan lopen? Of dat je schouders opgetrokken zijn? Of dat je je kaakspieren hebt aangespannen?

Blaas dan eens 3 denkbeeldige kaarsen uit.

(of meer als dat nodig is)

Je lijf is er blij mee!

Fijne zacht werken dag!

Marijke

PS: Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken bij jouw stress-reductie? Ik help je graag!

Mail me, dan maken we een belafspraak en onderzoeken we samen waar je tegenaanloopt en hoe ik je verder kan helpen. Kost je niks!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top