Ga naar hoofdinhoud
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

marijke profiel 2kopieMarijke Hoekstra heeft ruime ervaring in het begeleiden van persoonlijke en zakelijke verandertrajecten. Na haar HBO-SJD en haar Post-HBO Projectmanagement, heeft Marijke zich verder gespecialiseerd in management, cultuur en verandering door middel van het MBA-masterprogramma Management, Culture & Change. Al tijdens haar masterprogramma is Marijke begonnen met haar werk als organisatie-adviseur.

Marijke heeft gewerkt met hoogopgeleide professionals, management en directie bij overheidsorganisaties, bij non-profitorganisatie en in het MKB. Als lid van de Orde van Organisatie Adviseurs spijkert zij zich continue bij in haar professionele ontwikkeling. Zij heeft flinke ervaring op gebied van:

  • Personele krimp, reorganisatiebegeleiding, begeleiding van het formele OR-traject, herplaatsingstraject;
  • Nieuwe strategische koers helpen ontwikkelen en implementeren;
  • Begeleiding samenvoeging van afdelingen (250 fte);
  • Implementatie van Het Nieuwe Werken
  • Implementeren van het werken op basis van resultaatafspraken en het sturen op basis van vertrouwen

Daarnaast heeft Marijke haar sporen verdient op gebied van begeleiden van persoonlijke verandertrajecten van ZZP’ers, professionals en managers, die zich op gebied van persoonlijke leiderschap wilden ontwikkelen.

Marijke heeft zelf ervaring met een flinke burnout die tot tweemaal toe leidde tot langdurige uitval. “Ik was een prototype harde werker. Dol op mijn werk, maakte lange dagen, ging savonds nog door en deed alles voor de zaak. Ik maakte promotie op promotie, kreeg ondertussen nog kinderen en begon tegelijkertijd aan mijn master. Dat kon natuurlijk alleen maar ergens fout gaan. Ik heb twee keer een burn-out gehad. Vooral de laatste keer was heftig en de weg naar herstel lang. Toen ik weer langzaam mijn oude taken oppakte, merkte ik telkens dat mijn oude patroon van hard werken de kop opstak. En die ‘hard werken’ modus putte me uit. Ik besefte dat ik het anders moest aanpakken, maar ik vond geen enkele aansluiting in hoe ik dat kon doen. Dat was het moment dat ik toevallig tegen het boek Zacht Werken aan liep, wat dr. Ellen de Lange-Ros heeft geschreven. Inmiddels heb ik door de Zacht Werken methodiek mijn werkende leven volledig kunnen oppakken. ik werk elke dag op basis van mijn energie, en ik krijg bergen verzet, in veel minder uren dat ik vroeger werkte en met veel minder moeite! Toen ik dat eenmaal kon ervaren, wist ik dat ik deze methodiek zou gaan gebruiken in mijn programma’s. Mijn missie is geslaagd als steeds meer mensen weten hoe ze uitval kunnen voorkomen en zingeving kunnen vergroten door zacht te werken. Wat mij betreft is Zacht Werken het antwoord op het huidige informatie-tijdperk.”

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top