Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

Voor als je gek bent op hard werken

“Marijke, Ik hou zo van hard werken.” Schrijft Geraldine. “Ik vind hard werken zalig!”

Tja. Dat kan natuurlijk ook.

Dat je zo dol bent op hard werken en superbang bent dat je juist dát voortaan moet laten. Omdat het ongezond zou zijn. Omdat Zacht Werken vast iets anders van je vraagt. Omdat hard werken vast de boosdoener is.

Ik kan je geruststellen. Als jij ook zo van hard werken houdt.

Hard werken hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Ook als gezonde of zachte werker kun je hard werken. Dat doe ik ook met enige regelmaat. Vind ik ook zalig. En dat hoeft helemaal niet slecht te zijn.

Als je tenminste weet hoé je dat dan slim aanpakt.

Er is namelijk een verschil in hard werken in de afdwing modus en hard werken in flow.

Als je in Flow werkt, verdwijnt de tijd een soort van. Ineens ben je een paar uur verder, en je was je er helemaal niet bewust van. En ookal heb je een paar uur nonstop doorgewerkt, je bent er niet moe van geworden. Je bruist nog steeds van de energie. Dat komt omdat je superfocus had en omdat je werkt aan precies datgene wat je echt belangrijk vindt om op te pakken op dat moment. Maar vooral werk je vanuit een scheppende energie, Een energie van overvloed en van willen. Je kiest je focus heel bewust en maakt ruimte om met dat ene ding volop aan de slag te gaan. Je put jezelf niet uit, maar zorgt goed voor jezelf door regelmatig korte pauzes te nemen. Kortom, op deze manier hard werken voelt heerlijk!

Hard werken in de afdwingmodus voelt heel anders. Ook dan kunnen er ineens een paar uur verstreken zijn. Maar het voelt niet ontspannen en relaxt. Je kaken staan strak, je schouders zijn op slot. Je hebt een frons in je voorhoofd. En je bent supermoe zodra je stopt. Leeg. Uitgeput. Pauzes sla je over. En je wordt vooral gedreven door bijvoorbeeld een deadline waarop je werk klaar moet zijn.  Je schept niet vanuit ruimte en overvloed en willen, maar vanuit angst, tekort en moeten.

Herken jij het verschil? Kun je het voelen in je lijf?

Met de juiste keuzes kun je gezond hard werken.

Gezond omgaan met werkdruk en werkstress. Als je de goede omstandigheden creëert, hoef je helemaal niet ziek te worden van hard werken.

Je hoeft alleen nog maar te weten hoe je dat dan doet.

En ik vind het zo cool, dat ik je nu kan vertellen dat dat precies is waar ik mee bezig ben geweest de afgelopen weken.

Ik heb namelijk zo’n coole challenge bedacht.

Een challenge waarin je precies leert wat je moet doen om op die gezonde manier om te gaan met werkdruk en werkstress. Waarin je leert hoe je je energie managet, in plaats van alleen maar die to-do list. Waarin je leert hoe je in flow kunt werken en die hard-werken-afdwingmodus los kunt laten. Ja, juist als het superdruk is op je werk.

Een manier om van werkstress af te komen dus. Maar dan wel:

  • Zónder weken trainingen te hoeven volgen.
  • Zónder uren reistijd
  • Zónder stapels boeken door te worstelen
  • Zónder nog meer werk in je toch al overvolle week te proppen.

Een manier om zonder extra drukte toch te leren hoe je gezond kunt omgaan met werkdruk.

  • Gewoon vanachter je computer. Op een tijd dat het jou uitkomt.
  • Geen wekenlang, maar slechts 5 dagen.
  • Geen overbodige informatie. Maar precies wat je nodig hebt.
  • Geen vage shit. Maar super concrete stappen.

Je weet na het volgen van deze challenge precies wat je moet doen om de balans tussen je werk en je privéleven te herstellen en om nooit meer té druk te hoeven zijn.

Volgende week gaat de deur open van deze challenge. Ben jij erbij?

Liefs,

Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top