Skip to content
06 22 50 83 11 info@flinkbc.nl

You are a master when you remain a student.

Afgelopen jaren waren onstuimig voor me.

Ik was onwijs goed op weg met mijn coaching en trainingen op gebied van werkstress en ik had super tevreden klanten en een groeiend aantal opdrachten. Ik rondde mijn interim klus af en vroeg me af of ik nog een nieuwe zou zoeken, of me volledig op mijn coaching en training zou richten.

En toen brak Corona uit.

Van de een op de andere dag stopte al mijn trainingsopdrachten en was de coach-instroom geminimaliseerd. Niet eventjes, het duurde máánden! Ook interim werk was nauwelijks te vinden. Alles zat op slot.

Het was een zwaar jaar, en eerlijk? Het gaf me onwijs veel stress! Help! Ik moet wel 2 kids zien te onderhouden! En die worstelen zich ook nog eens door het online thuis onderwijs met alle onrust die dat weer geeft, vooral ook omdat ze beiden autisme hebben. Stress dus! Veel stress!

Survival modus aan!

En wat doe ik onder grote druk? Zoals de meeste mensen stap ik in mijn survival modus. In deze extreme situaties helpt een expertise in stress zelfs niet genoeg om dat te voorkomen.

Die survivalmodus heb ik jaren flink geoefend, dus dat is bekend terrein voor mijn systeem. Het ging bijna automatisch! Dat betekende heel veel en hard werken. Als iets niet gaat, zorg ik ervoor dat het gaat.

Een enorme kracht kwam vrij.

Geen fijne kracht, maar een forcerende kracht. Als het niet gaat zoals het moet, dan zorg ik ervoor dat het gaat zoals het moet. Ook als mijn grenzen in het gedrang komen. Wat moet dat moet. Dat werk.

Bizar dat oude patronen opdoken waarvan ik dacht dat ik er allang van verlost was!

Lange dagen met veel uren werken. Standaard overwerken. Steeds vaker mijn pauzes overslaan. Stoppen met sport, want geen tijd. Niet meer mediteren. Ongezonder eten. Geen me-time meer, want thuis waren de kids die ook bezig waren Corona door te komen. Mijn lontje werd alsmaar korter. En ik stond de hele dag aan van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Ik vond een interimopdracht met een supertof team waar ik me keihard voor inzette. De aanvragen voor trainingen en coaching begonnen weer binnen te druppelen. De kinderen mochten weer terug naar school. Maar mijn survival-modus ging maar moeilijk uit. Het lukte me niet om de omslag terug te maken.

Precies op dat moment (is er toeval?) dook Peter Sage in mijn gezichtsveld op.

Peter Sage – entrepreneur, 6 keer TED-X spreker- heeft meer dan 20 jaar ervaring in persoonlijke ontwikkeling en leidt een intensief Mentor-programma van 6 maanden waarin hij je helpt transformeren.

Ik dacht dat ik alles al had gezien en alles al had gelezen wat los en vast zit op persoonlijk leiderschapsniveau. Maar wauw, wat heb ik veel geleerd! En wat heeft dat een enorme ommezwaai voor mijn leven in gang gezet!

Ik hakte knopen door, stopte met mijn interim opdracht, focuste me op mijn coaching en training en ging interimmen op een gebied wat veel beter aansluit bij waar ik NU sta. Er ontstond rust en ruimte, zodat ik weer volop ideeën had en weer zin kreeg om te creëren.

Ik vond uit waar ik naartoe wilde en waarom. En vooral ook HOE?

 • HOE laat je de maakbaarheidsmodus gebaseerd op wilskracht los?
  Die van de afdwingende forcerende energie waarmee je in eerste instantie flinke resultaten boekt, maar waar je al je energie in verliest?
 • HOE kom je weer terug in flow?
  En barst de energie weer uit je poriën?
 • HOE zit je jezelf niet meer in de weg?
  Maar veer je mee met wat het leven op je pad brengt?
 • HOE doe je de juiste dingen die je verder helpen?
  In plaats van precies die dingen die je in de weg zitten?
 • HOE voorkom je dat je halverwege de dag volledig leeggelopen bent?
  En al je energie door een afvoerput lijkt te zijn gezakt?
 • HOE krijg je je batterij weer opgeladen?
  Zonder een half jaar vrij te moeten nemen?
 • HOE voel je je niet zo alleen in het proces alsof je de enige alien in de wereld bent?
  Maar gesteund door gelijkgestemde mensen?

Ik heb veel geleerd, en ben nog steeds veel aan het leren.
Veel nieuwe dingen!  Maar ook heel veel diepere lagen rondom onderwerpen die vaak in mijn coachpraktijk aan de orde zijn. Zó tof! 

You are a master when you remain a student.
Got it!
😉

De komende periode deel ik graag met je wat mijn lessen waren, wie weet heb je er voordeel van!

Voor nu, stay amazing!

En heb je het zwaar? Weet dat dat niet voor altijd is, het wordt uiteindelijk echt weer beter. Soms heb je net even de goede hulp nodig om je pad terug te vinden, weet ik uit ervaring 😉

Hartelijke groet,

Marijke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Marijke Hoekstra. Ik help organisaties, afdelingen en teams met het verbeteren van resultaten en het verminderen van verzuim.

Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken. Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie. Aan zaken die ertoe doen. Met aandacht. Omdat jullie tijd genoeg hebben. Altijd. Omdat jullie tijd kunnen maken. Je ontdekt wat jullie in de weg staat. En waar jullie tijd en energie lekken. Zacht werken is ontspannen samenwerken aan de dromen en doelstellingen van jullie organisatie.

Keiharde resultaten haal je met Zacht Werken. Door te werken met volledige energie, aandacht en inzet.

Back To Top